vrijdag 11 november 2011

Tapas; Gambas

Ingrediënten voor 4 personen

250 gr grote verse garnalen (gambas)waarvan je het darmkanaal verwijdert, gekookt en gepeld, 2 teentjes knoflook, 2 eetl sherry, 4 eetl. olijfolie, 1 theel paprikapoeder, 1 eetl fijngehakte peterselie, 1 mespuntje cayennepeper, zout

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een braadpan. Bak daarin de garnalen aan beide zijden ca. 5′. Leg de garnalen in een schaal. Doe de paprikapoeder, cayennepeper, sherry, peterselie en wat zout in de braadpan. Pers het sap van de 2 knoflookteentjes erbij. Meng en verhit deze ingredienten. Doe de garnalen er weer bij en laat gedurende 3′ sudderen met het deksel op de pan. Verdeel de garnalen over de 4 borden en schep de saus erover. Dien op met sneetjes brood.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten