zondag 20 november 2011

Empanadillas gevuld met ham en tapenade

Ingrediënten

2 eieren

2 eetlepels olijven tapenade 

100 gr ham, fijngehakt

30 gr geraspte oude kaas

10 plakken diepvries bladerdeeg

1 eierdooier, geklopt

Voorbereiding

Doe de eieren in een pannetje water. breng water aan de kook. Kook de eiren in 10 minuten hard, giet ze af en laat ze om af te koelen 5 minuten in koud water staan. pel ze en prak ze fijn.


Doe de eieren, tapenade, ham en oude kaas in een kom en meng alles goed door elkaar. Verwarm de oven tot 220 graden Celsius. Vet twee bakplaten in of lek bakpapier op de plaat.

Bereidingswijze

Snijd hetontdooide bladerdeeg in ringen met een doorsnede van 10 cm. Schep een eetlepel van de vulling in het midden van een plakje deeg. Vouw het deeg dicht en sluit de randen goed met behulp van de bolle kant van een vork.


Leg de empanadillas op een bakplaat, ongeveer 2 cm uit elkaar. Bestrijk vervolgens met eierdooier en bak ze in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten lichtbruin en krokant. Dek de empanadllas als ze te bruin worden af met aluminiumfolie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten